środa, 6 maja 2015

Kolanka na szybko z pieczarkami i wędzonką

Jeden z szybkich obiadków. Porządny dobrej jakości makaron to podstawa, następnie garść pieczarek i troszkę ładnej wędzonki - wędzonego boczusia.
I tak w mgnieniu oka powstanie dobry obiad .

Kolanka na szybko z pieczarkami i wędzonką
składniki
1/2 opakowania makaronu
20 dag pieczarki
boczek wędzony ok 20 dag
szczypior
1/2 szklanki śmietany 30 %
sól morska
pieprz

Makron gotujemy według przepisu na opakowaniu w osolonej wodzie. Ugotowany odcedzamy i odstawiamy.  Pieczarki kroimy w plasterki. Wędzonkę kroimy w kosteczkę . Na suchej patelni podsmażamy wędzonkę , po kilku minutach dodajemy pieczarki i smażymy razem. Solimy i doprawiamy pieprzem do smaku. Dodajemy makaron, mieszamy dobrze. Dolewamy śmietankę , jeszcze raz doprawiamy . Na koniec dodajemy pokrojony szczypior.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz