Coś do najedzenia, coś zdrowego. Wspaniale pasuje na upalne dni. Możemy zajadać go jako zupkę na obiad ale także jako danie na kolację. Mało kalorii dużo zdrowia .
Gęsty chłodnik z czerwonej papryki
składniki
1 czerwona papryka
2 pomidory
3 młode ziemniaki
2 jajka
1 litr gęstego naturalnego jogurtu
sól morska
odrobina cukru
pieprz kolorowy
koperek
natka pietruszki
Paprykę czerwoną dobrze myjemy , usuwamy białe błonki i pestki. Kroimy w kosteczkę . Pomidory polewamy wrzątkiem i obieramy z skórki. Kroimy w kosteczkę . Natkę i koperek siekamy drobno. Ziemniaki młode gotujemy i kroimy w plasterki. Studzimy. Jajka gotujemy na twardo. Zimne kroimy w ćwiartki. Pokrojone warzywa mieszamy z jogurtem naturalnym. Solimy do smaku i przełamujemy smak odrobina cukru. Doprawiamy pieprz kolorowym świeżo mielonym. Mieszamy. Chłodzimy podajemy z kawałkami jajka.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz