piątek, 19 czerwca 2015

Gęsty chłodnik z czerwonej papryki

Coś do najedzenia, coś zdrowego. Wspaniale pasuje  na upalne dni.  Możemy zajadać go jako zupkę na obiad ale także jako danie na kolację.  Mało kalorii dużo zdrowia .

Gęsty chłodnik z czerwonej papryki

składniki
1 czerwona papryka
2 pomidory
3 młode ziemniaki
2 jajka
1 litr gęstego naturalnego jogurtu
sól morska
 odrobina cukru
pieprz kolorowy
koperek
natka pietruszki

Paprykę czerwoną dobrze myjemy , usuwamy białe błonki i pestki. Kroimy w kosteczkę . Pomidory polewamy wrzątkiem i obieramy z skórki. Kroimy w kosteczkę . Natkę i koperek siekamy drobno. Ziemniaki młode gotujemy i kroimy w plasterki. Studzimy. Jajka gotujemy na twardo. Zimne kroimy w ćwiartki. Pokrojone warzywa mieszamy z jogurtem naturalnym. Solimy do smaku i przełamujemy smak odrobina cukru. Doprawiamy pieprz kolorowym świeżo mielonym.  Mieszamy. Chłodzimy podajemy z kawałkami jajka.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz