poniedziałek, 15 czerwca 2015

Ucierana babka z odrobiną likieru pinacolada

Tym razem pyszna ucierana babeczka , w sam raz na ciepłe wieczory do mrożonej kawki.
Do babki dodałam odrobinę likieru Canari Pinacolada , likier ten dodała zwykłej babce wspaniały aromat i smak.

Ucierana babka z odrobiną likieru pinacolada

składniki

200 g margaryny
50ml likieru Pinacolada Canari
250 g maki pszennej
1 szklanka cukru
4 jajka
10 dag mąki ziemniaczanej,
2 łyżeczki proszku do pieczenia

polewa cukier puder
likier Pinacolada Canari 

Do miski malaksera wkładamy miękka margarynę i ucieramy ją z 1 szklanką cukru. Mąkę pszenna mieszamy z proszkiem do pieczenia i mąką ziemniaczaną .  Do masy maślanej wbijamy 4 jajka i miksujemy dalej. Dodajemy likier - miksujemy. Na koniec wsypujemy mieszankę mąki i jeszcze chwile miksujemy. Ciasto wlewamy do formy. wstawiamy do nagrzanego piekarnika pieczemy 45 min w 180 stopniach. Po tym czasie babkę wyciągamy i studzimy. Robimy lukier. Mieszamy cukier puder z likierem i polewamy babkę .











Brak komentarzy:

Prześlij komentarz