Zupka kalafiorowo - brokułowa z pieczarkami
składniki
1 kalafior
1 brokuł
15 dag pieczarek
1 szklanka śmietany 30%
sos sojowy
sól morska
1 łyżka masła
4 jajka
pieprz
koperek
4 ziemniaki młode
Brokuła i kalafior myjemy osuszamy kroimy na różyczki. Ziemniaki obieramy i kroimy w kosteczkę . Pieczarki kroimy w plasterki. Jajka gotujemy na twardo, zimne obieramy i kroimy w ćwiarteczki.
Na patelni na masełku podsmażamy pokrojone pieczarki i pokrojone ziemniaczki. Do garnka z wodą wkładamy pokrojony kalafior i brokuł. Zagotowujemy. Solimy do smaku. Dodajemy podsmażone pieczarki i ziemniaki. Wszystko razem gotujemy. Doprawiamy sosem sojowym i pieprzem. Kiedy warzywa robią się miękkie dolewamy śmietanę 30 % zagotowujemy. Dodajemy pokrojony koperek. podajemy z ćwiartkami jajek.
Smacznego !!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz