Smaczna sałatka podawana na zimno lub ciepło. w roli głównej kalarepa, kalafior i jajko. Do tego smaczny sos firmy Folwark Remulada duńska. Wszystko syto posypana koperkiem. Letnie lekkie danie obiadowe.
Sałatka z kalafiora i kalarepy w asyście sosu Remulada Duńska
składniki
2 młode kalarepy
1 pęczek koperku
3 jajka
1 młody kalafior
sól morska
sos remulada duńska
Kalafior myjemy i kroimy na różyczki. Kalarepę obieramy i kroimy w dużą kostkę . Jajka gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu studzimy , obieramy i kroimy w grube plastry. Kalafior i kalarepę gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy i mieszamy z kawałkami jajka. Solimy sola morską . Całość doprawiamy sosem remulada duńska i posypujemy posiekanym świeżym koperkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz