środa, 30 września 2015

Szaszłyki z boczkiem i wątróbką drobiową

Fajny pomysł na wykorzystanie zdrowej wątróbki . Najważniejsze wybieramy ją z pewnego źródła , najlepiej od dobrych biegających kurek . Kolejna sprawa to inwestycja w boczek - dobry gotowany wędzony naturalnie , potem to tylko zabawa .

Szaszłyki z boczkiem i wątróbką drobiową

składniki
25 dag wątróbki drobiowej
20 dag boczku gotowanego
1 cebula
przyprawa do grilla
patyczki

Wątróbkę kroimy na mniejsze kawałki i moczymy w mleku ok 10 min. Boczek kroimy w kostkę wielkościowo podobna do kawałków wątróbki. Cebule kroimy w kawałki i oddzielamy warstwy. Na patyczek nakładamy na przemian cebule , boczek i wątróbkę . Posypujemy przyprawą do grilla i grillujemy.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz