piątek, 8 stycznia 2016

Makaron calamari z kiełbasą i maślakami

 Fajny duży makaron dobrej jakości do tego pokrojona w kosteczkę wędzona kiełbasa i małe maślaczki. Złocista cebulka i odrobinę jarmużu dla koloru i zdrowia.

Makaron calamari z kiełbasą i maślakami 
 składniki
1opakowanie makaronu calmari
25 dag wędzonej kiełbasy
20 dag maślaków 
1 garść jarmuża
sól
pierz
masło klarowane 1 łyżka
czosnek 2 ząbki
1 szklanka śmietany 30% 
 2 cebule
Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy.  Cebule obieramy i kroimy w kosteczkę , czosnek siekamy. Oba warzywa podsmażamy na masełku. Dodajemy pokrojona  w kostkę kiełbasę i maślaki. Mieszamy i smażymy. Jarmuż kroimy drobno i dodajemy na patelnię. Dodajemy wcześniej ugotowany makaron. Mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Wlewamy śmietanę , mieszamy i gotujemy chwilę . 




 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz