piątek, 8 stycznia 2016

Drobiowe klopsiki

Smaczne szybkie w zrobieniu drobiowe klopsiki. Pasują do ziemniaków, kaszy czy ryżu. jeżeli zostaną nam od obiadu  możemy pokroić je  w plasterki i zajadać na kanapce.

Drobiowe klopsiki 
składniki
1 kg piersi z kurczaka
2 łyżki masła
1 cebula
3 ząbki czosnku
sól
jajko
pieprz biały

Cebulę kroimy w kosteczkę i podsmażamy na masełku. Mięso mielimy razem z podsmażoną cebulą ,dodajemy także masło od smażenia. Wbijamy jajko. Wyciskamy czosnek, solimy i doprawiamy pieprzem. Dobrze wyrabiamy masę mięsną. Moczymy dłonie w zimnej wodzie i formujemy małe klopsiki i smażymy je na rozgrzanym oleju z dodatkiem masła.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz