sobota, 23 marca 2013

Ryż z pieczarkami i groszkiem

To danie zrobi każdy no i każdemu zasmakuje .


Ryż z pieczarkami i groszkiem 

składniki

 
   1 woreczek ryż brązowy,
    1 puszka groszek konserwowy,
    25 dag pieczarki,
    1 szt cebula,
    1 puszka tuńczyka,
    Sól morska- MŁYNEK,
    pieprz kolorowy ziarnisty
    szczypior

Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu wyciągamy z woreczka , mieszamy i odstawiamy. Pieczarki kroimy w plasterki, cebule obieramy i siekamy. Tuńczyka odsączamy z zalewy . Groszek odsączamy na sicie. Na patelni podsmażamy cebule z pieczarkami. Następnie dodajemy ryż -mieszamy. Następnie dodajemy tuńczyka i groszek. Mieszamy . Doprawiamy do smaku sola i pieprzem świeżo mielonym. Posypujemy posiekanym szczypiorem. 



2 komentarze:

  1. smacznie wygląda, ja lubię też z grillowanym kurczakiem:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda pysznie i bardzo prosto - wypróbuję w poniedziałek :)

    OdpowiedzUsuń