wtorek, 12 stycznia 2016

Sałatka z mrożonej fasolki

Zima to okres gdzie trudno o zdrowe świeże warzywa. Dlaczego nie sięgnąć po mrożonki. Warzywa te zrywane są w dobrym okresie ich wzrostu, są świeżutkie bez konserwantów.  Odwiedźmy dział mrożonych warzyw i wybierzmy zielona fasolkę i marchewkę .

Sałatka z mrożonej fasolki 
składniki
400g mrożonej zielonej fasolki
200g marchewki kostka mrożonej
5 jajek
1 puszka kukurydzy
1 puszka groszek zielony konserwowy
sos chilli słodko ostry Taotao
olej rzepakowy
sól do smaku

W garnku zagotowujemy wodę solimy ją do smaku. Do wrzątku wrzucamy fasolkę . Gotujemy . Gotową odcedzamy i odstawiamy. W drugim garnku gotujemy pokrojoną w kosteczkę marchewkę . Po ugotowaniu także odsączamy. Groszek i kukurydzę odsączamy na sitku. Warzywa mieszamy z sobą. Jajka gotujemy ,zimne kroimy w kostkę dodajemy do sałatki. Mieszamy. dodajemy sos chilli do smaku. Dokładamy około 2 łyżki oleju. Mieszamy i podajemy.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz