Inne wydanie wątróbki drobiowej tym razem w złocistej panierce. Troszkę pikanterii w postaci ostrej papryki dodanej do panierki.
Wątróbka w panierce na ostro
składniki
1 kg wątróbki drobiowej
1/2 szklanki mąki
sól
ostra papryka
1 szklanka bułki tartej
2 jajka
olej do smażenia
Wątróbkę płuczemy przecinamy aby powstały ładne kawałki. Odcinamy żyłki. Nie solimy. Osuszamy na papierowym ręczniku. jajko rozbijamy i mieszamy z solą do smaku. Na drugim talerzu przygotowujemy mąkę do panierki. Na trzecim talerzu mieszamy bułkę tartą z papryką ostrą do smaku. Każda wątróbkę obtaczamy w mące potem w jaku i na koniec w tartej bułce. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoto.
A to ci heca,,,,wypróbuje,,lubimy wątróbkę,a to coś nowego
OdpowiedzUsuń