Takie sałatki lubię wspaniale zastępują obiad , nadają się do pracy , prostota dużo witamin i kolor .
Najlepiej zajadać zaraz po zrobieniu .
Sałatka z tuńczykiem i ogórkiem
składniki
1 sałata lodowa
1 puszka tuńczyka kawałki w zalewie własnej
3 pomidory
pieprz
sól
oliwa zoliwek
2 ogórki zielone
Sałatę lodową kroimy w kosteczkę . Dajemy do miski i wsypujemy kilka kostek lodu, dzięki temu sałata będzie chrupka. Tuńczyka odcedzamy z zalewy . Ogórka zielonego kroimy w kosteczkę. Pomidora myjemy i kroimy w cząstki. Do sałaty dodajemy kawałki tuńczyka i ogórek , lekko mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Ozdabiamy cząstkami pomidora. Podajemy. Lekko polane oliwą z oliwek.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz