Niesamowite smaki, delikatna rybka z odrobiną tymianku w połączeniu z sosem maślanym beurre blanc.
Do tego szpinak baby z odrobiną czosnku, chili i imbiru .
Zawijany pstrąg na szpinaku z pomidorkami konfitowanymi i sosem beurre blanc
składniki
2 filety z pstrąga
10 pomidorków konfitowanych
tymianek
chilli
sól
2 ząbki czosnku
pieprz
masło klarowane
1/2 opakowania szpinaku baby
sos
70 ml octu winnego
70 ml białego wina
szalotka
sól
pieprz masło zimne
Filet z pstrąga solimy , doprawiamy tymiankiem i pieprzem. Zwijamy w rulon, spinamy wykałaczką . Smażymy na masełku klarowanym. Następnie wstawiamy do pieca na ok 6 min. temperatura 170 stopni.
Na klarowanym maśle podsmażamy posiekany czosnek. Dodajemy szpinak. Chwile smażymy. Doprawiamy chili, sola i imbirem. Na koniec dodajemy pomidorki konfitowane. Robimy sos. Wino, ocet redukujemy do objętości 3 łyżek. Solimy doprawiamy pieprzem i zagęszczamy zimnym maśle. Studzimy.
Na talerz wykładamy szpinak, układamy rybę. Dodajemy odrobinę sosu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz