Szybki obiadek z wykorzystaniem sezonowej zielonej fasolki. Do tego złocista podsmażona tarta bułka. Idealne danie do podgrzewania , dla całej rodziny.
Kluski z zieloną fasolką i tartą bułką
składniki
1/2 kg zielonej fasolki
3 łyżki bułki tartej
2 łyżki masła
sól
2 jajka
mąka
Do miski wsypujemy mąkę , solimy do smaku, dodajemy jajka i odrobinę wody . Mieszamy aby powstało lekko lejące ciasto. W garnku nastawiamy zielona fasolkę . Gotujemy w osolonej wodzie . Po ugotowaniu odcedzamy. Na patelni na maśle klarowanym podsmażamy tarta bułkę.
w garnku zagotowujemy wodę , solimy ją do smaku , nakładamy kluski za pomocą łyżki albo widelca. Zagotowujemy. Kluski gotujemy kilka minut. Następnie je odcedzamy i łączymy z fasolkę. Polewamy tarta bułką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz