sobota, 14 maja 2016

Kluski z zieloną fasolką i tartą bułką

Szybki obiadek z wykorzystaniem sezonowej zielonej fasolki. Do tego złocista podsmażona tarta bułka. Idealne danie do podgrzewania , dla całej rodziny.

 Kluski z zieloną fasolką i tartą bułką 

 składniki
1/2 kg zielonej fasolki
3 łyżki bułki tartej
2 łyżki masła
sól
2 jajka
mąka

Do miski wsypujemy mąkę , solimy do smaku, dodajemy jajka i odrobinę wody . Mieszamy aby powstało lekko lejące ciasto. W garnku nastawiamy zielona fasolkę . Gotujemy w osolonej wodzie . Po ugotowaniu odcedzamy. Na patelni na maśle klarowanym podsmażamy tarta bułkę.
w garnku zagotowujemy wodę , solimy ją do smaku , nakładamy kluski za pomocą łyżki albo widelca. Zagotowujemy. Kluski gotujemy kilka minut. Następnie je odcedzamy i łączymy z fasolkę. Polewamy tarta bułką.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz