wtorek, 10 maja 2016

Pęczak z grilowaną gruszką i bakłażanem

Coś smacznego i zdrowego. Pęczak syty zdrowy do tego grillowana gruszka i bakłażan. Wszystko z dodatkiem posiekanego czosnku niedźwiedziego dla zdrowia i smaku.

Pęczak z grilowaną gruszką i bakłażanem 

składniki
1 bakłażan
1 gruszka
1 szklanka pęczaku
sól
pieprz
olej lniany
czosnek niedźwiedzi
pomidor 2 szt
czosnek 2 ząbki'

Bakłażan kroimy w półplasterki solimy odstawiamy. Po ok 15 min. płuczemy i grillujemy. Gruszkę nie obieramy usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w półplasterki , grillujemy. Pęczak gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy i dodajemy do grillowanego bakłażana i gruszki. Dodajemy pokrojonego w kostkę pomidora. czosnek niedźwiedzi siekamy dodajemy do pączku. Mieszamy . Dodajemy wyciśnięty czosnek i 2 łyżki oleju, solimy doprawiamy pieprzem . Podajemy. 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz