sobota, 4 czerwca 2016

Jarzynowa zupa z mięsem i czosnkiem niedźwiedzim

Smaczna zupa z dużą ilością mięsa z udek kurczaka , do tego włoszczyzna i paseczki czosnku niedźwiedziego. Samo zdrowie dużo kolorów , dla całej rodziny.


Jarzynowa zupa z mięsem i czosnkiem niedźwiedzim 

składniki
4 podudzia z kurczaka
1/2 selera
 2 marchewki
2 pietruszki
liść laurowy
ziele angielskie
1 szklanka śmietany 30 %
2 łyżki mąki
sól
Warzywa myjemy obieramy i kroimy w kostkę. Mięso płuczemy wkładamy do garnka z wodą i gotujemy ok 35 min. Między czasie dokładamy przyprawy. W połowie gotowania dodajemy pokrojone warzywa. Miękkie mięso wyciągamy i kroimy w kawałki. dodajemy do wywaru. zagotowujemy. Mieszamy mąkę  z śmietaną wlewamy do zupy .  Dodajemy posiekany czosnek niedźwiedzi . Solimy do smaku.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz