czwartek, 7 lipca 2016

Sos ogórkowy do sałatek

Lekki ślicznie pachnący latem sos z świeżego ogórka, czosnku i koperku. pasuje jako dip, idealny do sałtek na basie letnich warzyw.

Sos ogórkowy do sałatek 

składniki
4 świeże ogórki gruntowe
4 ząbki czosnku
2 łyżki posiekanego koperku
3 łyżki oleju
1 łyżka octu
sól
pieprz

Ząbki czosnku obieramy i dajemy do wysokiego kubka blendera. Ogórki dobrze myjemy kroimy  w plastry i dodajemy do czosnku. Dosypujemy posiekany koperek. Dolewamy olej i ocet. Wszystko miksujemy blenderem na sos. Doprawiamy sola i pieprzem do smaku. Jeszcze raz blendujemy. Chłodzimy. Dodajemy do sałatki.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz