poniedziałek, 9 października 2017

Sałatka krewetkowo jajeczna z dipem czosnkowo-koperkowym

Kolejny pomysł na sałatkę na mixie sałat . Podstawa pyszne krewetki do tego jajko od kurek  z ekologicznego chowu albo zielononóżek . wszystko zakropione sosem na bazie oliwy czosnku i świeżego koperku.

Sałatka krewetkowo jajeczna z  dipem czosnkowo-koperkowym 

składniki

mix sałat
krewetki
3 jajka
2 łyżki oleju
koperek świeży
2 ząbki czosnku
pomidor
cebula czerwona

Mix sałat myjemy i osuszamy. Jajka gotujemy na twardo zimne kroimy w kostkę , dodajemy do sałat. Wrzucamy krewetki i pokrojona czerwona cebulę. Olej mieszamy z wyciśniętym czosnkiem posiekanym koperkiem i odrobiną soli. Dipem polewamy sałatkę . Ozdabiamy cząstkami pomidora.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz