poniedziałek, 30 października 2017

Siekany tatar z łososia z porem i ogórkiem

Niesamowicie smaczna potrawa, przystawka wręcz deser haha. Bardzo lubię łososia a najbardziej w tej postaci. tatar grubo siekany z dodatkiem delikatnego pora , ogórka konserwowego i w asyście oleju rzepakowego z dodatkiem oleju sezamowego.

Siekany tatar z łososia z porem i ogórkiem 

składniki

ok 20 dag łososia
3 ogórki konserwowe
biała część pora
pieprz grubo mielony
sól
olej rzepakowy
olej sezamowy

Kawałek łososia myjemy w zimnej wodzie osuszamy papierowym ręcznikiem . Ostrym nożem odcinamy skórę. Następnie kroimy w paseczki i siekamy . Ogórka i białą część pora drobno kroimy. Łososia kroimy dodajemy pokrojone warzywa .Mieszamy dobrze chłodzimy nakładamy do obręczy ugniatamy. Doprawiamy pieprzem. Polewamy odrobina olejów zmieszanych z sobą . Dobrze chłodzimy.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz