środa, 10 kwietnia 2019

Wiosenna zupa z cukinią i krewetkami

Coś ciepłego troszkę pikantnego kolorowego w sam raz na wiosnę .


 Wiosenna zupa z cukinią i krewetkami

składniki
1 cukinia młoda
2 ziemniaki
1 marchewka
cebula dymka
1 papryka czerwona
20 dag krewetek
sól
pieprz
papryczka chili


Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Marchewkę obieramy i kroimy w plasterki. Gotujemy w ok 1 litrze wody z solą . Następnie dodajemy pokrojona w paseczki paprykę czerwoną. Chwile gotujemy . Dodajemy pokrojona w plasterki cukinię i dodajemy krewetki. Gotujemy jeszcze z 5min. Dodajemy pokrojona papryczkę chili. Doprawiamy sola i pieprzem. Na koniec dodajemy posiekaną dymkę.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz