niedziela, 5 kwietnia 2020

Pasta kanapkowa z tuńczykiem i pieczarkami

Kolejna pasta super do pieczywa ale także można ją podawać jako farsz do papryki ogórka pomidora.
Podstawą jest tuńczyk z konserwy w oleju i do tego marynowane pieczarki , konserwowe ogórki i cebulka.


Pasta kanapkowa z tuńczykiem i pieczarkami 

składniki
1 puszka tuńczyka w oleju
1 duża cebula
5 ogórków z octu
garść pieczarek marynowanych
4 jajka
pieprz
koperek
1 łyżka majonezu
koperek

Tuńczyka przekładamy do miski. Cebulę obieramy i siekamy. Pieczarki kroimy drobno. Ogórki kroimy w kosteczkę. Jajka gotujemy,zimne obieramy i ścieramy na tarce duże oczka.Dodajemy posiekany koperek i gruby pieprz do smaku. Dodajemy majonez. Mieszamy chłodzimy .



1 komentarz: