poniedziałek, 28 stycznia 2013

Paseczki kurczaka z kapustą białą

W poniedziałek zaczynamy tydzień zdrowo i niskokalorycznie . Wiosna zbliża się więc juz dziś zadbajmy o sylwetkę i formę .

Paseczki kurczaka z kapustą białą

składniki
  1 szt pierś z kurczaka,
    1/4 głowy kapusta biała,
    1  marchewka,
    1  pietruszka,
    1 łyżka oleju,
    zioła prowansalskie
    1 ząbek czosnku
    1/2 szt cebula,
    pieprz czarny świeżo mielony,
    sos sojowy
  Kajvar Podravki

Pierś z kurczaka myjemy osuszamy i kroimy w paseczki. Marynujemy w sosie sojowym. Następnie wyciągamy z marynaty posypujemy ziołami prowansalskimi. W woku rozgrzewamy łyżkę oleju dodajemy posiekany czosnek podsmażamy kurczaka. Mięso wyciągamy. Na woka dajemy pokrojona w paseczki marchewkę i pietruszkę. Dodajemy sos sojowy smażymy , następnie dodajemy pokrojona kapustę i cebulę -smażymy .Doprawiamy pieprzem do smaku.Pod koniec dodajemy kurczak mieszamy i podajemy. Podajemy z pastą Kajvar Podravki.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz