poniedziałek, 8 lipca 2013

Kanapki z bakłażana z makrelą wędzoną

Taka potrawa pasuje na letnią kolację . Lekko smacznie mało kalorii dużo witamin.

Kanapki z bakłażana z makrelą wędzoną

składniki
  1  bakłażan
    1/2 szt makreli wędzonej
    kiełki rzodkiewki
    2 szt pomidory
    przyprawa do grilla
    Sól morska
    2  ogórki zielone
    suszone pomidory z czosnkiem

Bakłażana myjemy osuszamy i kroimy w plastry. Każdy plaster solimy i odstawiamy na ok 10 min. PO tym czasie myjemy je osuszamy papierowym ręcznikiem  i doprawiamy przyprawą z grilla. Grillujemy , można na patelni grillowej. Pomidory myjemy i kroimy w plasterki. Makrelę obieramy od ości. Ogórka dobrze myjemy nie obieramy kroimy w plasterki. Na bakłażana układamy plasterek pomidora dodajemy makrelę ,kiełki i ozdabiamy plasterkiem ogórka. Posypujemy suszonymi pomidorami z czosnkiem niedźwiedzim lub bazylią .


1 komentarz:

  1. wyglądają świetnie:) chętnie bym zjadła takie:)

    OdpowiedzUsuń