wtorek, 28 stycznia 2014

Szpinakowa pasta śniadaniowa

Kolejna moja propozycja na pastę kanapkową . Dziś pasta z dodatkiem szpinaku - twarożku i jajka.
Pasta zdrowa smaczna i wydajna z lekkim posmakiem czosneczku.

Szpinakowa pasta śniadaniowa

składniki
     2 garście szpinaku świeżego
    2 ząbki czosnku
    1 łyżka oliwy
    Sól morska
    4 szt jajka
    20 dag twaróg półtłusty
    1 łyżka śmietany 12%

Szpinak świeży myjemy i siekamy. Na patelni na oleju podsmażamy posiekany czosnek dodajemy szpinak i dusimy na małym ogniu, aż będzie miękki. Po usmażeniu szpinak studzimy. Jajka gotujemy na twardo - zimne obieramy i kroimy na małe kawałki. Miksujemy twaróg z jajkami , dodajemy śmietanę i zimny szpinak. Wszystko razem miksujemy i doprawiamy solą morską i pieprzem do smaku. Pastę chłodzimy i podajemy.




1 komentarz:

  1. świetny pomysł, takiej jeszcze nie jadłam:)

    OdpowiedzUsuń