piątek, 24 października 2014

Omletowa rolada

Smaczna przekąska zrobiona z omletów. Do tego serek lekko chrzanowy i grillowana papryczka .
Wszystko zwinięte w rulonik . Smakuje super .

Omletowa rolada

składniki

10 jajek
2 łyżki maki
sól morska
serek twaróg
chrzan 1 łyżeczka
śmietana
szynka drobiowa
papryka czerwona
1 łyżeczka żelatyny

10 jajek wbijamy do miski roztrzepujemy je porządnie , dodajemy sól do smaku i mąkę .
Jeszcze raz dobrze mieszamy . Połowę wlewamy na dużą patelnie i smażymy 2 duże fajne omlety.
Odstawiamy je do ostygnięcia.
Twarożek mielimy chyba ,że mamy taki z wiaderka to mieszamy go tylko z chrzanem solimy do smaku . Żelatynę rozpuszczamy w 2 łyżkach gorącej wody mieszamy i dodajemy do twarożku. Mieszamy. Kładziemy omlety obok siebie jeden nakładamy troszkę na drugi aby powstała długa rolada.  Omlety smarujemy serkiem z jeden strony od nas kładziemy jego więcej . Paprykę myjemy kroimy na kawałki grillujemy solimy i kroimy  w paseczki. Na serek układamy plasterki szynki ale tylko z jednej strony .Układamy paski papryki na ser , tam gdzie serka nałożyliśmy więcej.  Zwijamy roladę . Zawijamy ją w folie spożywczą dość mocno i wkładamy do lodówki na kilka godzin. Zimną kroimy w plasterki.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz