środa, 11 maja 2016

Makaron z maślakami, kurczakiem i czosnkiem niedźwiedzim

 Szybkie smaczne danie z wykorzystaniem resztek świeżego czosnku niedźwiedziego i wiosennych maślaków.  Danie dla całej rodziny aromatyczne i zdrowe.


Makaron z maślakami, kurczakiem i czosnkiem niedźwiedzim

składniki
1/2 opakowania makaronu
20 dag maślaków
czosnek niedźwiedzi
2 piersi z kurczaka
sól
1/2 szklanki śmietany 30 %
1 łyżka masła klarowanego
czosnek 2 ząbki
pieprz mielony

Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu w osolonej wodzie . Ugotowany odcedzamy i przelewamy zina wodą. Pierś z kurczaka kroimy w paseczki solimy doprawiamy wyciśniętym czosnkiem i pieprzem.  Maślaki oczyszczamy i kroimy w kawałki. Na maśle podsmażamy kurczaka, dodajemy grzyby. smażymy ok 5 min. Dodajemy wcześniej ugotowany makaron. Mieszamy. Dolewamy śmietanę. doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Czosnek niedźwiedzi kroimy drobno i dodajemy do potrawy mieszamy i podajemy.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz