piątek, 27 maja 2016

Wątróbka z cebulą i młodymi ziemniakami

Smaczny szybki obiad można powiedzieć jednogarnkowy. Jeszcze lepiej smakuje po ponownym odgrzaniu . warto raz w tygodniu zainwestować w moc wątróbki .


Wątróbka z cebulą i młodymi ziemniakami 

wątróbka drobiowa 1/2 kg
1 kg młodych ziemniaków
2 cebule
sól
pieprz
4 łyżki białego wina
1 łyżka masła
1 łyżka oleju
Wątróbki drobiowe płuczemy osuszamy i oczyszczamy. Cebule obieramy i kroimy w piórka.
młode ziemniaki dobrze myjemy nie obieramy i gotujemy w osolonej wodzie. Na patelnie na rozgrzany olej kładziemy wątróbki i smażymy z obu stron. Następnie dodajemy pokrojona cebule , dolewamy odrobinę białego wina i dusimy. doprawiamy sola i pieprzem do smaku. Dodajemy ugotowane ziemniaki i łyżkę masła , lekko mieszamy.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz