poniedziałek, 22 sierpnia 2011

A może by tak fasolkę z parmezanem :)

Urodzaj fasolki na działce spowodował moje szaleństwo .Mogę napisać książkę 100 sposobów na fasolkę .Na szczęście mojej rodzinie się ona jeszcze nie przejadła .

Fasola szparagowa z mięsem 

Składniki:
  • 1/2 kg fasola szparagowa,
  • 40 dag mięso cielęce bez kości,
  • parmezan starty,
  • Sól,
  • Kucharek - uniwersalna

W garneczku gotujemy obrana fasolkę szparagową .Gotujemy ją z dodatkiem przyprawy uniwersalnej . w drugim garnku także z przyprawa uniwersalną gotujemy mięso .wywar z gotowania mięsa możemy użyć do przygotowania zupy . Fasolkę odcedzoną dajemy na patelnie ,dodajemy pokrojone mięsko ,podsmażamy razem na masełku .Pod koniec posypujemy parmezanem .

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz