sobota, 27 sierpnia 2011

Wątróbka z gruszką ,a dlaczego nie ?

Zrobiłam wątróbke z gruszką i jabłkiem -wyszła pyszna . duzo zrobiła dobra przyprawa warzylion winiary -polecam


SKŁADNIKI:
  • * 30 dag wątróbka kurzej
  • * 2 szt cebula biała,
  • * 1 szt gruszka,
  • * 1 szt jabłka kwaśne,
  • * 2 łyżki oliwa,
  • * 2 łyżki mąka,
  • * 1 łyżka warzylion
  • *pieprz

PRZYGOTOWANIE:
Wątróbkę oczyszczamy z żyłek,przelewamy wodą odsączamy z wody .Obtaczamy w mące .Olej ok 2 łyżki rozgrzewamy na patelni smażymy wątróbkę z obu stron . Dodajemy pokrojoną w piórka cebulę wymieszaną z mąką jaka pozostała od obtaczania wątróbki.Jabłko i gruszkę obieramy usuwamy gniazda nasienne . Owoce kroimy w kostkę dodajemy na patelnie.Mieszamy .Pod koniec doprawiamy warzylionem ,mieszamy ,podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem .doprawiamy pieprzem Tak długo aż cebulka bedzie miękka .







SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz