poniedziałek, 17 października 2011

Makaron ryżowy Taotao z karkówką i czerwona papryką

  • 25 dag karkówka bez kości,
  • 1 szt papryka czerwona,
  • 1/2 szt makaron ryżowy TaoTao 
  • pieprz czarny grubomielony 
  • natka pietruszki



Kawałek karkówki gotujemy w owdzie z dodatkiem przyprawy uniwersalnej . Gdy mięso będzie miękkie kroimy je na kawałki .Na patelni rozpuszczamy masło wkładamy mięso i łyżkę ketchupu mieszamy podsmażamy.Do gorącej wody dajemy makaron i odrobinę soli .Nakrywamy pokrywką zostawiamy na 10 min . Gdy makaron dojdzie odcedzamy go i dodajemy troszkę oliwy.Makaron mieszamy z mięsem .Paprykę czerwoną kroimy na kawałeczki -kostkę i dodajemy do dania. Doprawiamy pieprzem grubo mielonym .

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz