wtorek, 27 grudnia 2011

Karpik po świętach - Sylwestrowe menu - Sałatka z karpia

Kolejne wykorzystanie mięsa Karpia w Sylwestra .Pyszna sałatka ,doprawiana Ziarenkami Smaku  Winiary .
SKŁADNIKI:
  • * 1 szkl ryż brązowy,
  • * filet karpia,
  • * Ziarenka Smaku Winiary ,
  • * 7 łyżek oliwki czarne
  • * 1 puszka kukurydza,
  • * Sól,
  • * pieprz,
  • * 4 kawałki czerwona papryka 5,
  • * 2 szt korniszony
Karpia filet gotujemy w wodzie z dodatkiem Ziarenek Smaku Winiary  .Studzimy i obieramy go na małe kawałki. Ryż gotujemy według przepisu . Odcedzamy i studzimy .Do zimnego ryżu dodajemy karpia .Oliwki siekamy .Paprykę kroimy drobno . Kukurydze odcedzamy .Wszystkie składniki mieszamy doprawiamy solą ,pieprzem i oliwą .Ozdabiamy korniszonem

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz