poniedziałek, 26 grudnia 2011

Sylwestrowa przystawka cykoria nadziewana mięsem karpia

Jeszcze mamy sezon na karpia .Teraz po świętach można go kupic taniej .Polecam przystawkę na Sylwestra .

SKŁADNIKI:
  • * 1 szt cykoria,
  • * 3 szt filet karpia,
  • * Oliwki czarne,
  • * ziarenka smaku Winiary ok 1 -2 łyżeczki
  • * oliwa ok 1 łyżeczki
Zagotowujemy wodę z dodatkiem Ziarenek Smaku Winiary  i gotujemy w niej filety karpia .Gdy mięsko będzie ugotowane wyciągamy je i wybieramy ości jeżeli jakieś się zawieruszyły .Filety studzimy . Skubiemy mięso na kawałki.Do mięska ryby dodajemy posiekane oliwki . doprawiamy sola pieprzem oliwą .Nakładamy do listków cykorii.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz