poniedziałek, 30 stycznia 2012

Kasza prażona na ciepło z pieczarkami i szynką wędzoną ogonową

Kasza gryczana oj zdrowa  a jaka dobra.....
składniki
  * 1 szkl kasza gryczana Kupiec
   * 1 szt marchewka,
    * 1 szt cebula,
    * 15 dag pieczarki,
    * 1 łyżeczka masła
    * Sól,
    * ziarenka smaku Winiary    
   * pieprz
    *szynka wędzona ogonówka  Zimbo
Kaszę gryczana gotujemy w wodzie z dodatkiem  ziarenek smaku . Kaszę po ugotowaniu odcedzamy . Na patelni na maśle podsmażamy starta na tarce marchewkę z posiekaną cebulą .Mieszamy .Dodajemy pokrojone pieczarki mieszamy i smażymy . Dodajemy kaszę mieszamy . Doprawiamy pieprzem ,solą . Miseczkę smarujemy oliwą wykładamy szyną wędzoną ogonówką Zimbo i nakładamy kaszę .Potem wykładamy kaszę z miseczki na talerz ozdabiamy koperkiem .

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz