niedziela, 29 stycznia 2012

Krem ziemniaczany o aromacie złotej cebuli z makaronem z ogonówki Zimbo

Kiedy za oknem mróz robię zupy kremy ,są smakowite aromatyczne ... super na zimę
składniki
    * 10 dag ogonówka Zimbo
   * 5 szt ziemniaki,
    * 2 szt kostka rosołowa winiary
    * śmietana,
    * 1 ząbek czosnek,
    * 1/2 szt cebulka
    * 1 łyżka masło,
    * 10 dag ser zółty,
    * sól czosnkowa,
    * cebulka smażona kamis

Ziemniaki obieramy i kroimy  w kostkę .Cebulę 1/2 szt obieramy i drobno siekamy . Czosnek obieramy wyciskamy .W dużej patelni rozpuszczamy masło . Na patelnie dajemy pokrojone ziemniaki ,cebulę .Smażymy doprawiamy solą czosnkowa .przyprawą złota cebulka . Pod koniec smażenia dajemy wyciśnięty czosnek. Zalewamy rozrobionym bulionem . Gotujemy do miękkości . Następnie miksujemy na krem . Zaciągamy śmietanką . Z ogonówki robimy makaron krojąc ją na cienkie paseczki . Zupę ozdabiamy  startym serem .

 SMACZNEGO

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz