sobota, 25 lutego 2012

Na zielono z fetą

Zielona pasta z fetą i sezamem - składniki:

  • makaron lubella - 1 opakowanie
  • sól - 2 szczypty
  • szpinak (może być mrożony) - 1 opakowanie
  • pieprz - 1 szczypta
  • oliwa z oliwek - 2 łyżki
  • ziarno sezamu - 2 łyżki
  • feta - 1 opakowanie
  • Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr - 3 sztuki
  • cytryna - 1 łyżeczka

Zielona pasta z fetą i sezamem - sposób przygotowania:

  1. Makron gotujemy al dente w osolonej wodzie z dodatkiem 1 łyżki oliwy z oliwek .Po ugotowaniu odcedzamy . Sezam uprażyć na patelni .
  2. Do dużej patelni wkładamy szpinak i skruszone kostki czosnkowe ,oraz łyżkę oliwy z oliwek .Podsmażamy ,dodajemy makaron ,mieszamy .Dodajemy pokruszony ser feta .doprawiamy sola i pieprzem .
  3. Podajemy posypane ziarenkami uprażonego sezamu .
  4.  

1 komentarz:

  1. Feta i szpinak, mariaż doskonały :)
    I jeszcze pełnoziarnisty makaron - nic więcej nie potrzeba!

    OdpowiedzUsuń