wtorek, 14 lutego 2012

Zupa gulaszowa z soserem i pomidorami Pelati

 3 szt udka,
    * 3 łyżki Pomidory krojone z puszki Cirio Pelati
    * 2 szt korniszony,
    * 2 szt ogórki kiszone,
    * 1 łyżka soser Winiary
    * 1 łyżeczka warzylion Winiary
    * 4 szt ziemniaki,
    * 1 łyżeczka papryka słodka kamis
    * 1 łyżeczka masło,
    * pieprz,
    * 1 szt cebula,
    * 1 łyżka mąka,
    * śmietana 12%


W garnku z wodą gotujemy udka . Po ok 20 min dodajemy pokrojone ziemniaki i startą na dużych oczkach marchewkę .dodajemy przyprawę uniwersalną . Gotujemy do miekkosci mięsa, Udka wyciągamy obieramy rozdrabniamy i dodajemy do zupy . Na patelni na maśle podsmażamy pokrojoną cebule i ogórki . Dodajemy paprykę w proszku i na koniec łyżke mąki . Mieszamy i zalewamy szklanką rosołu z garnka z naszą zupą .Mieszamy i dodajemy to do zupy . Następnie dodajemy 1/2 puszki pomidorów z puszki .Gotujemy . Doprawiamy soserem ,pieprzem .Na koniec zaciągamy śmietanką .

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz