Następny mój pomysł na szybkie gołąbki takie bez zawijania . Tym razem z przecierem pomidorowym , żurawinką , a wszystko na liściach szpinaku .
Do potrawy użyłam Smalczyku roślinnego Smakowita Pajda z ziołami.
Pomidorowe gołąbki bez zawijania
składniki
2 woreczki ryżu
4 łyżki przecieru pomidorowego
35 dag mielonki kanapkowej
1 łyżka smalczyku roślinnego z ziołami Smakowita Pajda z ziołami
pieprz czarny mielony
Sól morska
1/2 opakowania żurawiny
koperek
szpinak
papryka słodka mielona
1 szt cebula
masło 1/2 łyżeczki
Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy , wyciągamy z woreczka i studzimy. Cebule siekamy. Na smalczyku z odrobiną masła podsmażamy cebulkę dodajemy pokrojoną w kosteczkę mielonkę kanapkową. Do podsmażonej wędliny dodajemy paprykę słodka do smaku. Następnie dodajemy przecier pomidorowy, chwilę smażymy. Dokładamy wcześniej ugotowany ryż. Wszystko razem mieszamy i chwile smażymy. Następnie doprawiamy solą morską i pieprzem do smaku. Dodajemy żurawinę i posiekany koperek. Mieszamy. Nakładamy kule na liście szpinaku podajemy na ciepło.
fajny pomysł:)
OdpowiedzUsuńBardzo dobre są takie gołąbki.:)
OdpowiedzUsuńW wykonaniu przepisu masz napisane,że podsmażasz na masełku, a chyba na Smakowitej Pajdzie, prawda? Pozdrawiam.