wtorek, 8 marca 2016

Pomidorowe gołąbki bez zawijania

Następny mój pomysł na szybkie gołąbki takie bez zawijania . Tym razem z przecierem pomidorowym , żurawinką , a wszystko na liściach szpinaku .

Do potrawy użyłam Smalczyku roślinnego Smakowita Pajda z ziołami.

Pomidorowe gołąbki bez zawijania

składniki

    2 woreczki ryżu
    4 łyżki przecieru pomidorowego
    35 dag mielonki kanapkowej
    1 łyżka smalczyku roślinnego z ziołami Smakowita Pajda z ziołami
    pieprz czarny mielony
    Sól morska
    1/2 opakowania żurawiny
    koperek
    szpinak
    papryka słodka mielona
    1 szt cebula
    masło 1/2 łyżeczki
Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy , wyciągamy z woreczka i studzimy. Cebule siekamy. Na smalczyku z odrobiną masła  podsmażamy cebulkę dodajemy pokrojoną w kosteczkę mielonkę kanapkową. Do podsmażonej wędliny dodajemy paprykę słodka do smaku. Następnie dodajemy przecier pomidorowy, chwilę smażymy. Dokładamy wcześniej ugotowany ryż. Wszystko razem mieszamy i chwile smażymy. Następnie doprawiamy solą morską i pieprzem do smaku. Dodajemy żurawinę i posiekany koperek. Mieszamy. Nakładamy kule na liście szpinaku podajemy na ciepło.









2 komentarze:

  1. Bardzo dobre są takie gołąbki.:)
    W wykonaniu przepisu masz napisane,że podsmażasz na masełku, a chyba na Smakowitej Pajdzie, prawda? Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń