wtorek, 27 marca 2012

Drobiowy gulasz ala strogonow

Lekki dobry gulasz wyśmienity do kaszy i ryżu .
składniki
 * 5 szt udka,
    * 5 kawałków papryka marynowana,
    * 25 dag pieczarki,
    * soser Winiary
    * pieprz,
    * papryka słodka mielona Prymat,
    * oliwa,
    * 1 szt por,
    * ziarenka smaku
    * 1 łyżka mąka,
    * 3 łyżki śmietana 12%,
    * 4 szt korniszony

Udka kurczaka gotujemy w garnku z wodą z dodatkiem Ziarenek Smaku .Gotujemy do miękkości ,następnie obieramy mięso od kości .Bulion zostawiamy .Pieczarki kroimy  w plasterki ,cebule siekamy ,por kroimy w plasterki wszystko podsmażamy na oleju ok 1 łyżce. Gdy pieczarki będą podsmażone dodajemy poskubane mięso i smażymy .Doprawiamy papryką słodką ,pieprzem .Podlewamy 1/2 szklanki bulionu ,dusimy .dodajemy pokrojoną w paseczki paprykę i korniszony posiekane.Dolewamy bulionu . Dodajemy soser ok 3 łyżki .Mieszamy gotujemy . Zaciągamy śmietaną wymieszaną z mąką .Doprawiamy sola ,pieprzem do smaku .

Smacznego!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz