Kieszonki z piersi kurczaka nadziewane mięsem mielonym .
* 30 dag mięso mielone,
* 1 szt cebula,
* 2 ząbki czosnek,
* 1 szt kajzerka,
* 2 szt pierś z kurczaka z skórą,
* przyprawa do drobiu,
* oliwa,
* Sól,
* Przyprawa do mięsa mielonego,
* 1 łyżeczka soser winiary
Z kurczaka wycinamy pierś razem z skórą .Chodzi o to żeby wyciąć wraz z skórą ,której musi być więcej ściągamy ją aż do rozpoczęcia udka . Skóry ma być dwa razy więcej niż piersi .
Wycięta pierś z skórą będziemy przyprawiać .Najpierw delikatnie wkładamy palec między mięso i skórę ,żeby stworzyć kieszonkę .Teraz solimy i doprawiamy pieprzem całe mięso tez w kieszonce .
Do miesa mielonego dodajemy odsączona ,wcześniej namoczona bułkę ,posiekaną cebulę ,sól,wyciśnięty czosnek i przyprawę do mięsa mielonego .Mieszamy dokładnie
Do kieszonki wkładamy zrobione mięso i zawijamy skórę pod spod piersi . Smarujemy taką pierś oliwą wymieszaną z przyprawą do kurczaka .Układamy w naczyniu żaroodpornym i pieczemy w piekarniku ok 45 min .Podajemy pierś pokrojona w plasterki dość grube .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz