# 1 szt udko,
# 3 szt ogórki kiszone,
# 2 szt ogórki konserwowe,
# 1 szkl kwas z ogórków,
# 1 szt marchewka,
# 4 szt ziemniaki,
# 1 szt jaja,
# 1/2 szkl mąka,
# Sól,
# 2 szt kostka bulionowa Winiary
# 1 szt śmietana,
# pieprz,
# masło
Do garnka z wodą wkładamy udko i kostki bulionowe Winiary gotujemy ok 20 min . Dodajemy pokrojone w kosteczkę ziemniaki i strata na tarce marchewkę .Gotujemy .Ogórki kroimy drobno w kosteczkę i podsmażamy na masełku .Dodajemy do zupy . Wlewamy także kwas z kiszonych ogórków ,Wyciągamy udko obieramy je i mięso dajemy do zupy Mieszamy . Robimy ciasto na kluseczki z mąki jaja i soli do smaku . Gdy zupa gotuje sie robimy kluseczki zagotowujemy . Zaciągamy śmietaną doprawiamy sola i pieprzem do smaku ,
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz