wtorek, 20 marca 2012

Surówka pekińska z oliwkami i sosem winegret

Smaczna sałatka z kapusty pekińskiej czarnych oliwek w sosie winegret 
SKŁADNIKI:
  • * 1/4 szt kapusta pekińska,
  • * 1 szt cebula,
  • * 8 szt Oliwki czarne Viva Sacla
  • * 6 kawałków papryka marynowana,
  • * natka pietruszki,
  • * koperek,
  • * oliwa,
  • * musztarda,
  • * ocet winny,
  • * pieprz

Kapustę pekińska kroimy dość grubo.Oliwki czarne kroimy w plasterki. Paprykę marynowaną kroimy w paseczki.Cebule obieramy i siekamy.Wszystkie składniki łączymy z sobą . Natkę pietruszki i koperek myjemy suszymy i siekamy bardzo drobno dodajemy do sałatki -solimy do smaku. Mieszamy dokładnie .robimy sos winegret . Mieszamy oliwę z octem winnym, odrobiną musztardy, doprawiamy pieprzem świeżo zmielonym. Taki sos dodajemy do sałatki . Mieszamy. Odstawiamy aby składniki przeszły smakiem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz