wtorek, 20 marca 2012

Wielkanoc Tuż Tuż - nadziewane jajeczka

Świąteczne jajka a nadzieniem z tuńczyka 
   * 1/2 szt tuńczyk kawałki w oleju,
    * 6 szt jaja,
    * kabanos,
    * 1 szt pomidor,
    * natka pietruszki,
    * 1 łyżka majonez Winiary
    * sałata lodowa,
    * koperek


Jajka gotujemy na twardo .Obieramy studzimy . Z każdego jajka wycinamy ćwiarteczkę ,tak będziemy wkładać nadzienie .Wycięte trójkąty jajka siekamy drobno . Tuńczyka odsączamy z oliwy .Odsączonego dodajemy do posiekanych jajek dodajemy majonez nie dużo ok łyżki . Natkę siekamy dodajemy do jajek i tuńczyka .Doprawiamy pieprzem .Takie nadzienie wkładamy do jajek .Ozdabiamy plasterkami kabanosa. Podajemy na sałącie ozdobionej pomidorem ,koperkiem i natką pietruszki .

1 komentarz:

  1. Twoje dania są zawsze bardzo kolorowe i wyglądają bardzo apetycznie:) Sporo pracy to kosztuje:) Jajeczko wygląda uroczo:) Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń