Świąteczne jajka a nadzieniem z tuńczyka
* 1/2 szt tuńczyk kawałki w oleju,* 6 szt jaja,
* kabanos,
* 1 szt pomidor,
* natka pietruszki,
* 1 łyżka majonez Winiary
* sałata lodowa,
* koperek
Jajka gotujemy na twardo .Obieramy studzimy . Z każdego jajka wycinamy ćwiarteczkę ,tak będziemy wkładać nadzienie .Wycięte trójkąty jajka siekamy drobno . Tuńczyka odsączamy z oliwy .Odsączonego dodajemy do posiekanych jajek dodajemy majonez nie dużo ok łyżki . Natkę siekamy dodajemy do jajek i tuńczyka .Doprawiamy pieprzem .Takie nadzienie wkładamy do jajek .Ozdabiamy plasterkami kabanosa. Podajemy na sałącie ozdobionej pomidorem ,koperkiem i natką pietruszki .
Twoje dania są zawsze bardzo kolorowe i wyglądają bardzo apetycznie:) Sporo pracy to kosztuje:) Jajeczko wygląda uroczo:) Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuń