sobota, 31 marca 2012

Wielkanocne buraczki z majonezem

Pyszne buraczki z chrzanem i majonezem ,polecam na Wielkanoc
składniki
  • * 3 szt buraki,
  • * 1 łyżka majonez Roleski
  • * Sól,
  • * pieprz,
  • * przyprawa uniwersalna,
  • * sok z cytryny,
  • * 1 łyżeczka chrzan
  • Buraki dobrze myjemy nie obieramy .Gotujemy w wodzie z dodatkiem przyprawy uniwersalnej do miękkości . Pod koniec gotowania dodajemy troche soku z cytryny dla koloru . Zimne buraczki obieramy z skórki i ścieramy na tarce drobne oczka .Dodajemy chrzan mieszamy . Doprawiamy solą i dodajemy łyżkę majonezu .Mieszamy .Podajemy mocno schłodzone 

1 komentarz:

  1. Uwielbiam, często przygotowuję podobne:) Mogłabym jeść bez końca!

    OdpowiedzUsuń