niedziela, 1 kwietnia 2012

Nadziewane awokado

 Wiosenna lekka przystawka z awokado :)
składniki'
    * 2 szt awokado,
    * 1 woreczek ryż brązowy Kupiec
    * 2 łyżki majonez Winiary
    * Sól,
    * natka pietruszki,
    * 4 kawałki papryka marynowana,
    * pieprz,
    * pieczarki marynowane ole

Awokado myjemy wycieramy przecinamy na pół ,usuwamy pestkę . wydrążamy środek delikatnie łyżką .Ryż brązowy gotujemy według przepisu . Odcedzamy i studzimy . Do ryżu dodajemy pokrojone drobno awokado ,pokrojoną paprykę marynowana i pokrojone w kostkę pieczarki marynowaną.Składniki mieszamy dodając trochę majonezu .Doprawiamy sola pieprzem .Dodajemy posiekana natkę pietruszki .Mieszamy i nakładamy do awokado.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz