wtorek, 17 kwietnia 2012

Sałatka letnia z selerem i kapusta pekińską

 Dobra wiosenna sałatka z selerem
składniki
  * 2 kawałki seler naciowy,
    * 1/4 szt kapusta pekińska,
    * 3 kulki rzodkiewka,
    * 4 łyżki groszek konserwowy,
    * oliwa,
    * musztarda francuska,
    * koperek,
    * 2 szt ogórek kiszony,
    * 1/2 szt marchewka


Kapustę pekińską myjemy i kroimy w paseczki. Marchew obieramy i ścieramy na tarce duże oczka. Dodajemy marchew do kapusty. Groszek odcedzamy dodajemy do sałatki. Seler kroimy w plasterki i mieszamy z resztą składników. Dodajemy pokrojona rzodkiewkę. Ogórka kroimy w kosteczkę. Robimy sos. Mieszamy 1 łyzkę musztardy z 2 łyżkami oliwy i mieszamy. Polewamy sosem sałatkę, ozdabiamy koperkiem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz