Grillowany bakłażan z mozzarella podany na ryżu Kupiec
składniki
* 1 szt bakłażan,
* 1 szt mozzarella,
* 3 łyżki musztarda francuska,
* oliwa,
* natka pietruszki,
* Ziarenka smaku Winiary
* 1 woreczek ryż brązowy KUPIEC
* 1 szt cebula czerwona,
* szczypiorek
Bakłażana kroimy w długie plastry solimy i odstawiamy na ok 10 min . Myjemy osuszamy i grillujemy . Kiedy grillujemy druga strona układamy na bakłażanie plasterki sera. Ryż gotujemy ,studzimy doprawiamy go oliwą przyprawą Ziarenka Smaku ,posiekanym szczypiorkiem i posiekaną cebulą . Na wierzch bakłażana nakładamy musztardę francuska wymieszaną z oliwą .Ozdabiamy natką pietruszki. Bakłażana serwujemy na ryżu
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz