środa, 9 maja 2012

Paluszki rybne podane na pieczywie Maca

 Aromatyczne paluszki z szczupaka podane na pieczywie Maca Kupiec

 składniki
   * 1 opakowanie maca Kupiec
    * 1 filet szczupak,
    * 5 listków sałata,
    * 2 łyżki oliwa,
    * sok z cytryny,
    * 1 łyzeczka Przyprawa do ryb,
    * 1/2 łyżeczki sól ziołowa,
    * 1 łyżeczka papryka słodka,
    * pieprz



Filet z szczupaka myjemy wyciągamy ości osuszamy i kroimy na paluszki. Do oliwy dodajemy wszystkie przyprawy i mieszamy taką marynatą obtaczamy rybkę i odstawiamy do lodówki na 1 godzine . Po godzinie układamy paluszki na blaszce i pieczemy w piekarniku w 180 stopniach na złoty kolor. Na pieczywo maca układamy sałatę i paluszki ,kropimy cytryną .

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz