Ich pyszny smak zawdzięczamy skórce chleba
* 1 kg karkówka,
* musztarda,
* 30 dag boczek wędzony,
* 4 szt ogórek kiszony,
* majeranek,
* olej kujawski,
* wykałaczki,
* skórki chleba,
* cebula
* kostka bulionowa Winiary
Karkówkę kroimy w plastry . Rozbijamy tłuczkiem . Mięso lekko doprawiamy solą pieprzem i majerankiem .Smarujemy musztardą. Ogórki kiszone kroimy w słupki cebule obieramy kroimy w piórka ,odkrawamy skórki od chleba. Na doprawione mięso dajemy słupek ogórka kiszonego ,cebulę i kawałek skórki od chleba . Zawijamy mięso w roladę .Spinamy wykałaczką .Smażymy na rozgrzanym oleju. Gdy są brunatne podlewamy wodą z dodatkiem bulionu ,dusimy pod przykryciem .
ciekawy ten dodatek ze skórką chleba :)
OdpowiedzUsuń