czwartek, 17 maja 2012

Roladki schabowe nadziewane miesem mielonym i papryką

Takie roladki polecam na Komunię lub przyjęcia 
  * 1 kg schab,
    * 1/2 kg mięso mielone,
    * 1 szt jajko,
    * cebula,
    * bułka tarta,
    * papryka żółta,
    * papryka czerwona,
    * kostka rosołowa,
    * majeranek kamis
    * 2 ząbki czosnek,
    * olej kujawski,
    * Sól
   * kostka bulionowa Winiary

Schab kroimy w plasterki .Rozbijamy go tłuczkiem. Następnie solimy doprawiamy pieprzem i majerankiem. Robimy farsz. Mięso mielone doprawiamy przyprawą w płynie,solą ,pieprzem . Dodajemy jajko posiekana cebulę ,wyciśnięty czosnek i trochę bułki tartej . Mieszamy. Dodajemy odrobinę zimnej wody ,żeby mięso ładnie się kleiło. Taki farsz nakładamy na rozbite mięso. Dajemy pokrojoną w kosteczkę czerwoną i żółtą paprykę. Zawijamy w roladę ,spinamy wykałaczką . Smażymy na rozgrzanym oleju. Gdy są brunatne podlewamy wodą z dodatkiem rosołku ,dusimy pod przykryciem . 

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz