* 1 kg schab,
* 1/2 kg mięso mielone,
* 1 szt jajko,
* cebula,
* bułka tarta,
* papryka żółta,
* papryka czerwona,
* kostka rosołowa,
* majeranek kamis
* 2 ząbki czosnek,
* olej kujawski,
* Sól
* kostka bulionowa Winiary
Schab kroimy w plasterki .Rozbijamy go tłuczkiem. Następnie solimy doprawiamy pieprzem i majerankiem. Robimy farsz. Mięso mielone doprawiamy przyprawą w płynie,solą ,pieprzem . Dodajemy jajko posiekana cebulę ,wyciśnięty czosnek i trochę bułki tartej . Mieszamy. Dodajemy odrobinę zimnej wody ,żeby mięso ładnie się kleiło. Taki farsz nakładamy na rozbite mięso. Dajemy pokrojoną w kosteczkę czerwoną i żółtą paprykę. Zawijamy w roladę ,spinamy wykałaczką . Smażymy na rozgrzanym oleju. Gdy są brunatne podlewamy wodą z dodatkiem rosołku ,dusimy pod przykryciem .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz