czwartek, 17 maja 2012

Wiosenna sałatka z kukurydzą i listkami pokrzywy

Pokrzywę wybieramy młodziutką ,moczymy ją chwilę w zimnej wodzie. 
składniki
 * 1/3 szt sałata lodowa,
    * 3 łyżki kukurydza,
    * 1/2 szt mozzarella,
    * 1/4 szt cebula czerwona,
    * oliwa,
    * pieprz,
    * LISC POKRZYWY


Sałatkę lodowa kroimy w paseczki . Układamy na talerzu . Cebule kroimy w piórka. Ser mozzarella kroimy  w kawałki dodajemy do sałatki. Posypujemy kukurydzą . Dodajemy młode listki pokrzywy .Listki przelewamy gorącą wodą . Doprawiamy solą ,pieprzem i oliwą . Podajemy

1 komentarz:

  1. Anonimowy5/17/2012

    Ślicznie wygląda ta sałatka i z pewnością pyszna :)
    Nie przelewała Pani pokrzywy wrzącą wodą przed podaniem ?

    Dziękuję za dodanie przepisów do naszej akcji "Rośliny jadalne z polskiej łąki i lasu".

    Pozdrawiam serdecznie,
    Agnieszka

    OdpowiedzUsuń